ne tür kumar lisansı alınabilir bilgisayar bilimi 11

Sürekli İşçilere İlişkin Disiplin Yönetmeliği

2547 Sayılı Kanunu’nun 44 üncü maddesinde öngörülen eğitim-öğretim süreleri, iki yıllık ön lisans öğrencileri için dört, dört yıllık lisans öğrencileri için yedi yıldır. Öğrenciler normal eğitim-öğretim süresi beş yıl olan programları sekiz yılda, altı yıl olan programları ise dokuz yılda tamamlamak zorundadır. Bir öğrencinin başka bir üniversiteden Üniversitemize yatay geçiş yapabilmesi için; a) Aldığı tüm derslerinin başarılı olması, b) Herhangi bir disiplin cezası almamış olması gerekir. Yatay Geçiş İçin Gerekli Belgeler; a) ÖSYM Sonuç Belgesi b) Transkript Belgesi c) Disiplin Cezası Almadığına dair yazı.. Bir dersin Final sınavına girebilmek için; a) Kayıt yenilemek, b) Teorik dersin en az % 70’ine devam etmek, c) Dersin varsa uygulama ve laboratuarının en az % 80’ine devam etmek ve başarılı olmak, ç) Yarıyıl/yıl içinde yapılan arasınavlara(vize) katılmak gerekir. Bununla birlikte, derslere devam eden, ancak başarısız olan öğrenciler; açılması halinde yaz okulu öğretimine katılabilir. (2) Geçici kayıt süresince adayların POMEM öğrencisi olup olamayacaklarına dair sağlık kurulu raporları ve buna bağlı olarak yapılacak tetkik ve tedaviler hariç diğer sağlık giderleri, iaşe ve ibateleri POMEM Müdürlüğünce karşılanır.

H) Teslim edilen araç ve gereçlerin yitirilmesine veya hasarına kasten neden olmak. D) İş yerinde veya görev sırasında alkollü içki kullanmak, kumar oynamak veya oynatmak. Ç) İzinsiz ve mazeretsiz bir ayda art arda iki gün ya da toplam üç gün göreve gelmemek. H) Görevi ile ilgili kasten yanlış bilgi vermek, işi aksatmak, verilen görevi yapmadığı halde yapmış gibi göstermek. C) Görevine ve üstlerine karşı kayıtsızlık göstermek veya ilgisiz kalmak.

Bu kapsamda 8-13 Şubat 2021 arasında düzenlenecek olan EuroCC Türkiye Yüksek Başarımlı Hesaplama Kış Okulu’nda aşağıda belirtilen eğitimler ve uygulamaları gerçekleştirilecektir.

(3) 8 inci maddede sayılan nitelikleri taşımadıkları anlaşılan adayların ilişikleri, POMEM Müdürünün teklifi ve Başkanın onayıyla kesilir. (3) Adayların sınav sonuçları, sınav ile ilgili işlemler tamamlandıktan sonra Başkanlıkça ilan edilir. (2) Adayların ikamet illerine göre belirlenen sınav merkezleri ve sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez. MADDE 13 – (1) Sınav esaslarına ilişkin düzenlemeler sınav döneminden önce Başkanlık tarafından hazırlanan talimatla belirlenir. E) Soru hazırlama komisyonu; üç rütbeli personel ve sınav konularına göre yeterli sayıda öğretim elemanından oluşur. (2) Aranılan nitelikleri taşıyan ve birinci fıkrada istenen belgeleri getiren adayların şahsen başvuruları Başkanlıkça uygun görülen Müracaat Kabul Komisyonlarınca alınır. (4) Eksik belge ile, posta yolu ile veya başvuru zamanı geçtikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez. MADDE 7 – (1) POMEM’lere alınacak öğrenci sayısı, başvuru ve sınav tarihleri Başkanlık resmi internet sayfasında veya diğer uygun iletişim araçlarıyla duyurulur. (2) Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları, o yıl belirlenen kontenjanın dışında tutulurlar. C) İşçinin tutulduğu hastalığın tedavi edilemeyecek nitelikte olduğu ve işyerinde çalışmasında sakınca bulunduğunun Sağlık Kurulunca saptanması durumunda. (4) Geçmiş hizmetleri sırasında çalışmaları olumlu olan işçi için verilecek cezalarda bir derece hafif olan uygulanabilir ya da disiplin amiri tarafından sözlü uyarıda da bulunulabilir.

  • D) Mülakat sınav komisyonu; birinci veya ikinci sınıf emniyet müdürünün başkanlığında, iki şube müdürü seviyesinde emniyet müdürü, bir öğretim elemanı ile psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu bir kişiden oluşur.
  • Çağrılan yedek aday, kendine tebliğ edildiği tarihten itibaren en geç üç iş günü içinde planlandığı POMEM’e evrakları ile birlikte gelerek müracaatta bulunur.
  • Bu sınavda 70 başarı notu alan öğrenciler yabancı dil derslerinden muaf sayılır.

D) Mülakat sınav komisyonu; birinci veya ikinci sınıf emniyet müdürünün başkanlığında, iki şube müdürü seviyesinde emniyet müdürü, bir öğretim elemanı ile psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu bir kişiden oluşur. (3) Başvuru ile ilgili olarak istenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılır. MADDE 5 – (1) POMEM’lere, lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilirler. (2) Bu Yönetmelikte yer almasa dahi İş Kanununun yönetim hakkı kapsamında işverene verdiği yetkileri kullanmak Yüksek Kurum ve Kurumların takdirindedir. 4857 sayılı İş Kanununun işverene açıkça verdiği bir yetkinin, bu Yönetmelikte yer almadığı gerekçesiyle kullanılamayacağı iddia edilemez. (2) Disiplin cezaları verildiği tarihten itibaren hüküm ifade eder ve derhal uygulanır. Yevmiye kesme cezası, cezanın veriliş tarihini takip eden aybaşında uygulanır. (3) Soruşturmayı yürüten disiplin amiri tarafından gerek görülmesi halinde konunun ayrıntılı şekilde araştırılması için doğrudan tanık dinlenebilir, tüm Kurum ya da Birimlerden konuya ilişkin her türlü evrak ya da bilgi belge istenebilir. Maddesinde sayılan ve sözleşmenin derhal feshini gerektiren durumların varlığı halinde. G) Sağlık raporu alınması halinde raporun düzenlendiği günü takip eden günün mesai saati bitimine kadar elektronik ortamda veya uygun yollarla bağlı olunan disiplin amirine intikal ettirmemek. D) Çağrıldığı veya görevlendirildiği işlere, belgelenebilir sağlık sorunu veya şahsın kendisinden kaynaklanmayan beklenmedik, önüne geçilemeyen mücbir sebep gibi kabul edilir bir özrü olmaksızın katılmamak. A) Verilen emir ve görevlerin tam ve zamanında yapılmasında, Yüksek Kurum ve Kurumlarca belirlenen usul ve esasların yerine getirilmesinde, görevle ilgili araç ve gereçlerin kullanılması ve bakımında kayıtsızlık göstermek, özensiz veya düzensiz davranmak.

Ayrıca, intibak eğitimi başlangıcından itibaren adayların güvenlik soruşturmaları ve arşiv araştırmaları yaptırılır. Yapılan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması ile ilgili sonuçlar POMEM Yönetim Kurulunca değerlendirilerek karara bağlanır. MADDE 17 – (1) POMEM’lere, kesin başarı listesine göre planlanmış asıl adayların geçici kayıtları yapılır. Geçici kayıtları yapılan adayların sağlık kurulu raporları incelenmek üzere Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına gönderilir. İlgili daire başkanlığı inceleme sonucuna göre raporunda eksiklik görülen adayların eksikliklerini tamamlatır. Sağlık Yönetmeliğine göre POMEM öğrencisi olup olamayacağına ilişkin karar verir ve bu kararı, gereği yapılmak üzere Başkanlığa bildirir. Üniversitemiz tarafından her öğretim yılı başında yardıma muhtaç olan öğrencilere bir öğretim yılı süresince yemek yardımı yapmaktadır.Yemek yardımından faydalanmak isteyen öğrencilerin Eğitim-Öğretim Yılı başında Fakülte Öğrenci İşlerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Mazeretiniz sebebi ile (sağlık, ekonomik, ailevi v.b.) eğitiminize bir süre ara vermeniz gerekiyor ise bunu bir dilekçe ve ekli belgelerle ilgili Fakülte Dekanlıklarına ,Yüksekokul Müdürlüklerine dönemin başlamasından itibaren 15 gün içinde başvurmanız gerekir.

Yedek üyelerden biri Kurum yöneticileri arasından diğeri ise işçi temsilcilerinden seçilir. Disiplin Kurulu toplantılarına varsa ilgili işçinin üyesi olduğu sendika temsilcisi de çağırılır. (2) Eğitim-öğretimin başlaması gününden itibaren üç iş günü geçtikten sonra kontenjan doldurulmamış olsa dahi yedek aday çağrılmaz. (5) Sınavı kazananların POMEM’lere planlanması, Başkanlıkça belirlenen kriterlere göre bilgisayar ortamında yapılır. MADDE 8 – (1) POMEM’lere başvuru yapacak adaylarda aşağıdaki şartlar aranır. (3) Öğrencilerin POMEM’lere dağıtımına ilişkin planlama, mevcut kapasite gözetilerek Başkanlıkça yapılır.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *